Тел. : 0877 991 535

Какви са етапите при ремонт на покрива?

Начало  >>  Ремонт и хидроизолация на покриви  >>  Какви са етапите при ремонт на покрива?

Какви са етапите при ремонт на покрива?

Как протича ремонта на един покрив на жилищен блок:

ЕТАП 1 Убеждаване на съседите

За домоуправителите процеса по ремонт на покрива на блока е нелека задача. Обикновенно единствените заитересовани от състоянието на покрива са живущите на последния етаж. Закона за етажна собственост обаче гласи че ремонта на покрива, както и всички други общи части са грижа на всички живущи.

ЕТАП 2 Събиране на оферти

Най- лесният начин за набиране на оферти за ремонт на стар покрив на панелен блок е да се потърсят фирми в интернет. Избора е голям, сайтовете примамват с ниски цени от сорта на 8-9 лв./м2. Важно е да се знае какво включва тази цена и какви материали са предвидени. Повечето хора си мислят че всички хидроизолационни материали са еднакви. Това не е така най- общо казано разликите в цените идват от съставките на хидроизолацията. По- евтините материали са с ниско качество и бързо дефектират под влиянието на UV лъчите на слънцето. За качествен ремонт на покрива е необходимо освен добри майстори и качествен материал, не правете компромис с това.

За да получите точна оферта с цена за ремонт на покрива, която да обсъдите със съседите Ви, е необходимо да направим оглед. Заявете го на тел. 0877 991 535 или 02/995 09 68

ЕТАП 3 Избор на най- добра оферта, критерии:

Както вече споменахме избор на база „най- ниска цена“ най- вероятно би довел до повторен ремонт догодина. Обикновенно най- ниска цена предлагат бригади, които не са регистрирани в търговския регистър, нямат офис и не могат да бъдат търсени за гаранция.
Проучете материалите, които Ви се предлагат, имат ли сертификат, с какъв произход са, каква е гаранцията на производителя.
Поискайте референции от фирмата и координати на вече ремонтирани покриви.

ЕТАП 4 Сключване на договор и пристъпване към работа:

Работата по ремонта на покрива започва с финното почистване на покрива. На огледа е преценено дали ще е необходимо цялостно премахване на хидроизолацията или само нейното укрепване и изкърпване.
Следващата стъпка след като покрива на блока е почистен, е нанасянето на битумен грунд. Грундирането е необходимо за осигуряване на по- добро сцепление на новоположената хидроизолация със съществуващото покритие.
След грунда се обръща специално внимание на водоотвеждащите воронки. В повечето случаи на стари покриви на блокове е използвана метална воронка. Към новите битумни хидроизолационни мембрани производителите предлагат специални водоотвеждащи воронки, които се инсталират в старите.
След това се пристъпва към укрепяне на ламаринените обшивки. Ако има необходимост те се подменят с нови.
След като покрива е така подготвен се пристъпва към същинското изпълнение на ремонт на покрива, а именно полагането на хидроизолация. При ремонта на панелен покрив, ние предлагаме еднослойна или двуслойна хидроизолационна система. При еднослойната се полага битумна хидроизолация с минерална посипка в един пласт с минимална дебелина 4,5 мм. Ако системата е двуслойна, то първият пласт трябва да е с не по- малко от 3мм дебелина. Монтажа става чрез газопламъчно залепване, като всеки лист хидроизолация припокрива предходния с 10 см.
Специално внимание при ремонта на покрив на панелен блок се обръща на зоните около воронки, отдушници. бордове и асансьорни шахти.

Ремонт на плосък покрив на панелен блок:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *