Тел. : 0877 991 535

Как се прави ремонт на покрив на панелен блок?

Начало  >>  Ремонт и хидроизолация на покриви  >>  Как се прави ремонт на покрив на панелен блок?

Как се прави ремонт на покрив на панелен блок?

Направили сте Общо събрание на собствениците, взели сте решение за ремонт на покрива. Бюджета е събран предстои да изберете фирма за ремонта на покрива. Добре е да знаете какво точно представлява ремонта и какви са етапите на работа. В тази статия ще ви разкажем как протича ремонта на един стар покрив на панелен блок.

1. Фино почистване на покрива и премахване при необходимост на старата хидроизолация

С течение на годините на старите покриви се правят много ремонти. В повечето случай хидроизолацията се натрупва пласт върху пласт, без да се премахва предишната хидроизолация. Ако при ремонта основата не бъде добре почистена и подготвена, това може да доведе до дефекти в бъдеще и необходимост от нов ремонт.

2. Грундиране на основата

След като основата на покрива се обезпраши и се премахне старата повредена хидроизолация е необходимо полагането на битумен грунд. Той спомага за допълнително обезпрашаване на основата, както и добро залепване на последващото полагане на битумна хидроизолация.

3. Полагане на хидроизолация на покрива

След като основата е добре подготвена и грундирана идва ред на поставянето на хидроизолацията. Тя може да бъде изпълнена в един или два пласта, според състоянието на покрива и бюджета, с който се разполага.

За да бъде дадена максимална гаранция за качество е необходимо да се използва висок клас хидроизолация, като завършващия слой да е с минерална посипка и дебелина не по- малка от 4.5 мм.

4. Обработка на детайли

Необходимо е да се изпълнят качествено с хидроизолация всички дребни детайли по покрива. Такива детайли са:

  • Хидроизолация около воронки
  • Хидроизолация около комини
  • Хидроизолация около бордове
  • Хидроизолация около отдушници
  • Хидроизолация около ас. шахта

5. Почистване на покрива

За да се избегне запушване на водоотвеждащата система на покрива е необходимо след края на ремонта всички остатъчни материали и отпадъци да се премахнат от покрива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *